Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO Z GALARETKĄ I DELICJAMI

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 1 puszka
śmietana 30% 1/2 l.
cukier puder 2 łyżki
galaretki truskawkowe 3 sztuki
Biszkopt 1 sztuka
delicje 25-30 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO Z GALARETKĄ I DELICJAMI

Galaretki truskawkowe (2szt.)rozpuścić w 300 ml. wody. Wystudzić.

Połową owoców z puszki pokroić na drobno a następnie miksować (najlepiej blenderem) dolewając powoli brzoskwiniowy syrop.

Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Stopniowo dodawać zmiksowane z sokiem brzoskwinie. Pod koniec dodać do masy tężejące galaretki.

Biszkopt przedzielić na dwa placki.

Na pierwszy wylać połowę masy, wstawić do lodówki na ok. godzinę czasu. Gdy stężeje położyć drugi placek biszkoptu, na biszkopt drugą część masy, ułożyć ciasta delicje, wstawić do lodówki.

Wierzch zalać galaretką. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 12.10.2011 21:12
proste i smaczne
MAR3STA 28.03.2011 21:14
uwielbiam truskawkowe;)
accee 18.03.2011 22:16
Super sprawa!!!! POLECAM !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak