Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane bakłażany

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

suszone pomidory z zalewy 6 sztuk
czosnek ząbki
oliwa 3 łyżki
parmezan starty 30 g
sól
pieprz
bakłażan
kuskus 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane bakłażany

• bakłażany przeciąć wzdłuż na pół, wydrążyć,
• miąższ pokroić w kostkę, czosnek pokroić w plasterki,
• na oliwie podsmażyć czosnek, dodać miąższ bakłażana, smażyć kilka minut,
• pomidory pokroić w kostkę dodać na patelnie wymieszać, przyprawić, zdjąć z ognia,
• kuskus, zalać 1/2 szklanki wrzącej wody, odczekać kilka minut,
• do masy dodać kuskus, porwane liście bazylii i połowę parmezanu, wymieszać,
• do wydrążonych bakłażanów nałożyć po porcji masy, posypać pozostałym parmezanem i polać oliwą,
• piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 30.03.2011 08:53
świetne !! :)
Marzena34 06.03.2011 16:38
warte spóbowania
eli82 22.02.2011 09:23
rewelacyjnie to wygląda
Dorota76 24.10.2010 23:14
świetne jak bym zjadła takie
ewasylwia 11.09.2010 15:36
bakłażana jeszcze nir robiłam zawsze używam cukinie.
Jolanta40 02.09.2010 09:40
apetycznie
Kate131 30.07.2010 21:41
świetne i jak ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak