Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
Wywar: 2 litry
marchew 2 szt
piertuszka 1 szt
koper 1 szt
ziemniaki 500 g
sok z cytryny
masło 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

W rondlu rozpuszczamy masło, kapustę siekamy i przesmażamy na maśle kilka minut, kapustę zalewamy wywarem, po 10 min gotowania dorzucamy do rondla ziemniaki oczyszczone i pokrojone w plasterki, marchewkę i pietruszkę całość gotujemy do miękkości, z łyżki masła i mąki robimy zasmażkę dodajemy do kapuśniaku, koperek siekamy wsypujemy do zupy przyprawiamy solą i pieprzem i sokiem z cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 16.08.2012 09:21
bardzo lubię
fictor123 24.04.2012 15:30
lubie
Łukasz15 22.01.2012 22:30
super
Monika193
Monika193 06.10.2011 09:10
pycha
Wafelek2601 22.08.2011 01:14
mój ulubiony
Motorek 22.07.2011 10:20
mniam
Iwona51
Iwona51 10.06.2011 23:43
uwielbiam
Seba 13.05.2011 09:13
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak