Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
mięso mielone 500 g
grzyby suszone 10 dag
cebula 1 szt
śmietana gęsta 2 łyżki
bulion drobiowy 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki smażone

Kapustę sparzyć w wodzie z dodatkiem bulionu i zdjąć liście. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoty kolor. Dodać do niej drobno pokrojone ugotowane grzyby i chwilę jeszcze smażyć. Dodać zmielone mięso i dolać niewielką ilość bulionu. Doprawić do smaku. Na samym końcu dolać śmietanę i odparować farsz, pilnując, aby zachował soczystość. Liście kapusty smarować farszem i składać \"w kopertę\", podginając brzegi. \"Koperty\" obustronnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju. Podawać z ryżem lub puree ziemniaczanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.10.2013 15:32
super pomysł na obiad :)
Ewelina38 17.04.2013 10:08
rewelacyjny pomysł, takich jeszcze nie jadłam :)
Dorota59 19.08.2011 11:11
pycha
Małgorzata113 18.03.2011 08:56
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak