Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik warzywny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula 2 szt
pomidor 3 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
olej do smażenia
cukier do smaku
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik warzywny

Kapustę drobno poszatkować, podsmażyć na oleju w szerokim rondlu, ciągle mieszając. Cebulę pokroić w cienkie talarki, paprykę w cienkie paseczki. Dodać do kapusty i dalej podsmażać. W razie potrzeby dodać oleju. Dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać, przykryć i dusić do miękkości. W razie potrzeby dodać wody, ale nie za dużo, gdyż bigos powinien być gęsty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 29.06.2012 10:36
smaczny :-)
ankaryba 10.10.2011 00:17
coś dla mnie
Ania67 22.08.2011 08:23
rewelacja
Małgorzata113 18.03.2011 08:55
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak