Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti carbonara

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 g
jajko 5 szt
żółtko jajek 4 sz
boczek wędzony 300 g
parmezan starty 200 g
natka pietruszki 3 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti carbonara

W dużej misce roztrzep jajka i żółtka, następnie dodaj do nich połowę startego sera, pieprz, natkę pietruszki i całość dokładnie wymieszaj. Makaron ugotuj all dente wg wskazówek na opakowaniu. Na patelni podsmaż na złocisto boczek i dodaj do niego ugotowany wcześniej makaron. Zalej masą jajeczną i dokładnie wymieszaj. Jajka powinny lekko się ściąć pod wpływem ciepła makaronu. Posyp parmezanem i od razu podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.03.2013 07:40
bardzo lubimy
krystyna330 18.01.2013 12:47
pycha
teresa18 11.11.2012 17:30
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak