Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz z zieloną sałatką i ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode 400 g
awokado 2 sztuki
groszek cukrowy 100 g
selera naciowego 2 łodygi
sok z cytryny
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
oregano
filet z dorsza 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz z zieloną sałatką i ziemniakami

ziemniaki dokładnie szorujemy, mniejsze kroimy na pół, większe na ćwiartki,
polewamy oliwą, dodajemy sól, pieprz, paprykę i oregano, mieszamy,
pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez ok. 30 min,
ryby skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem,
obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor,
awokado kroimy wzdłuż na pół, następnie w plasterki, rozkładamy na talerzach,
na awokado układamy groszek i pokrojony w półksiężyce seler naciowy,
sałatkę polewamy oliwą, sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem,
obok sałatki układamy dorsza i ziemniaki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 22.09.2011 10:53
apetycznie wyglada
iknkirke 09.07.2011 16:18
mniam
Dorota76 07.07.2011 21:41
mniam
kotlet 08.05.2011 22:20
rewelacja
ewelina/bunia 24.04.2011 09:46
piękna
iwona332 14.04.2011 11:14
super
Tika4444 28.01.2011 10:15
nie wiem co mi się bardziej podoba: dorsz czy sałatka
marcia71 21.01.2011 23:26
apetyczne i zdrowe
bietka 02.12.2010 08:33
bardzo dobre:)
bogumiła3 15.09.2010 22:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak