Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe zawiniątka po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papier ryżowy 1 opakowanie
ryż 1 torebka
sos chiński 1 mały słoiczek
warzywa mrożone 1 duża garść
ser żółty 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe zawiniątka po chińsku

Papier ryżowy namaczamy w wodzie, kładziemy na deskę i nakładamy farsz - pokrojony w kosteczkę ser żółty (niewiele, tak by wystarczyło na całe opakowanie). Następnie zawijamy tak, jak jest pokazane na odwrocie opakowania papieru ryżowego. Blaszkę lub formę smarujemy odrobiną tłuszczu i wykładamy ją naszymi zawiniątkami. Kolejną blaszkę wykładamy folią aluminiową i kładziemy na niej mrożone warzywa. Obie blaszki wkładamy do piekarnika na ok 10 minut w temp. 100stopni. W tym samym czasie gotujemy ryż zgodnie z opisem na odwrocie opakowania i podgrzewamy sos w garnuszku lub rondlu około 5 minut. Serowe zawiniątka po chińsku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak