Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Canelloni po meksykańsku z sosem Łowicz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 sztuka
jajko 1 sztuka
ser żółty 30 dkg
canelloni 0,5 paczki
sos meksykański 1 sztuka
sól trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Canelloni po meksykańsku z sosem Łowicz

Odcedzoną fasole wsypujemy do miski, rozdrabniamy widelcem (nie wszystko, tylko trochę), następnie dodajemy sól, pieprz, bazylię oraz jajko. Ser żółty trzemy na tarce o małych oczkach i dodajemy do reszty, dokładnie mieszamy. Przygotowujemy sobie cannelloni, wkładamy do nich farsz i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy wszystko sosem meksykańskim Łowicz i przykrywamy naczynie a następnie wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak