Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejska przegryzka z Łowiczem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
sos meksykański 1 mały
masło do posmarowania
chleb tostowy 6 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejska przegryzka z Łowiczem

Przy użyciu kieliszka (lub innego niewielkiego, okrągłego przedmiotu) wykrawamy na środku każdej kromki dziurkę (to, co wykroimy nie przyda się już do dania - można spokojnie zjeść). Kromki z dziurkami smarujemy z jednej strony masłem i kładziemy na rozgrzanej patelni (posmarowaną stroną do góry) a gdy się przysmaży odwracamy na drugą stronę. Po odwróceniu kromek do każdej z dziurek wbijamy jajko i smażymy do czasu aż się zetnie, odwracamy i również czekamy aż jajko się przysmaży. Gdy jajko nie będzie już płynne zdejmujemy z patelni i układamy na talerzu. Sos meksykański Łowicz wlewamy do garnka lub rondla, podgrzewamy ok 5 minut i podajemy do przysmażonych wcześniej kromek chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak