Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa na bazie rosołu drobiowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 3 szt
seler 1/4 szt
pietruszka 1 szt
makaron do smaku
pałki z kurczaka ilość dowolna
sól, pieprz do smaku
przyprawa w płynie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa na bazie rosołu drobiowego

Pałki z kurczaka umyć, obrać (np. z nieciekawych części- piórek) i posolić. Do garnka wlać wodę i włożyć mięso. Zagotować, następnie wylać wodę i jeszcze raz wlać zimną wodę (około 2-2,5 l). Gotować na małym ogniu z dodatkiem cebuli(bez łupinek, przeciętą na 2 części). W międzyczasie obrać warzywa. Marchewki i pietruszkę pokroić na plasterki, seler na 4 części. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Po około 40 minut gotowania mięsa dodać warzywa. Gotować, aż do miękkości warzyw,a na sam koniec dodać 1 słoik ogórków na zimę (przepis jest w mojej bazie). Pod koniec gotowania przyprawić do smaku ( solą, pieprzem i przyprawą w płynie). Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodać go do ogórkowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak