Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jaja 5 szt
cukier 1,5 szklanki
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
dżem
kakao
mąka ziemniaczana 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak

Mąkę, żółtka, pół szkalnki cukru, margaryne i proszek do pieczenia dokladnie z soba połączyc. Z wyrobionego ciasta odciąć ok 1/3 części i wymieszac z kakao. Z białek ubic pianę, dodac szklanke cukru i 2 łyżki mąki ziemniaczanej.Blache wysmarowac margaryna.Biale ciasto rownomiernie rozłożyć na blasze. Wysmarować dżemem o ybranym smaku- ja najczesciej uzywam wiśniowego lub z czarnej pozeczki. Czesc kakaowa rozkruszyc na dzemie. Polozyc piane. Mozna dodac bakalie. Piec w 180 stopniach ok 40-50 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 10.02.2012 17:41
smaczny
romanrafal
romanrafal 03.02.2012 18:08
lubię bardzo
grazia1 05.04.2011 14:29
super
iza15 20.03.2011 22:48
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak