Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki tarte na zimę- do zupy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kg
czosnek 2 główki
koper do smaku
pieprz do smaku
sól 6-7 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki tarte na zimę- do zupy

Ogórki umyć, zetrzeć na tarte o dużych oczkach. Czosnek obrać i pokroić ząbki na mniejsze części. Do startych ogórków dodać czosnek, przyprawy. Wszystko ze sobą wymieszać. Ogórki muszą być słone! Pozostawić je na około 1 godzinę. W międzyczasie przygotować słoiki, wyparzyć je. Do słoików nakładać starte ogórki, na wierzchu ułożyć umyty koper. Pozostawić około 2 cm od nakrętki. Przygotowane ogórki są idealne do zupy jak troche wyblakną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak