Babeczki z masą kajmakową i bitą śmietaną

Babeczki z masą kajmakową i bitą śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mąka

    150 g
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • kakao

    2 łyżki
  • margaryna

    1/2 szklanki
  • śmietana 30%

  • cukier

    2 łyżki
  • wiórki czekoladowe

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem, Dodać żółtka. Do masy dodać mąkę, kakao i cukier waniliowy wymieszać łyżką. Wlać wystudzoną margarynę.Wymieszać. Napełniać papilotki do 3/4 wysokości.Nałożyć 1/2 łyżeczki masy kajmakowej. Piec ok 15 min. w temp 200 stopni. Śmietanę ubić z cukrem i udekorować babeczki, posypać czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

04.07.2017 14:54
smaczne babeczki

JulkaTomeczek

22.06.2017 16:44
Zjadłabym takie

IZABELA29

26.05.2017 11:08
Małe słodkie co nie co

pestka

15.05.2017 10:12
pyszny deser

polly66

03.04.2013 23:51
zabieram do siebie ;)

ewaa

21.04.2012 16:45
super!!!

Małgosia6

13.12.2011 13:35
super babeczki;]

czekoladka_m

13.08.2011 20:06
Ale eleganckie te babeczki:)

kochanyptysiu

18.05.2011 12:05
profesjonalny wyglad

aguus

21.03.2011 13:12
Pewnie smakują tak dobrze jak wyglądają:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat