Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowa zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek sałatkowy 1 szt duży
bulion warzywny 2 szkl
cebule 2 szt
masło 1 łyżka
koperek 1 pęczek
ocet winny 3 łyżki
mąka kukurydziana 2 łyżki
miód 1 łyżka
wino białe 4 łyżki
śmietana kwaśna 1 szkl
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowa zupa ogórkowa

Na gorącym maśle podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę, a potem dodać pokrojony w kostkę obrany ogórek; dusić pod przykryciem 5 minut. Doprawić pieprzem i solą oraz posiekanym koperkiem, wlać bulion i ocet; ponownie zagotować. Zupę zaprawić mąką rozprowadzoną w połowie śmietany, na końcu wymieszać z miodem i winem. Po rozlaniu do talerzy do każdej porcji włożyć trochę pozostałej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak