Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto musztardowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 40 dag
cebula 1 szt
masło 10 dag
rosół z kostki 1 i 1/4 litra
brandy 1 kieliszek
musztarda 1 łyżka duża
ser starty 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto musztardowe

Cebule drobno pokroić i udusić na maśle (5dag). Wsypać ryż i mieszać, aż całkowicie wchłonie on tłuszcz. Dodać brandy, a następnie po szklance wlewać gorący rosół. Po 20 minutach dodać musztardę rozrobioną w rosole i dobrze wymieszać, dodać resztę masła i ser. Przed podaniem zostawić pod przykryciem przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak