Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek pomarańczowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa marcepanowa 18 dag
masło 5 łyżek
jajko 3
mąka 2 łyżki
kruche ciasto
żółtko jajek 1
mąka 4 łyżki
masło 2 łyżki
cukier puder 1 łyżka
MASA POMARAŃCZOWA :
pomarańcze 2
cytryna
cukier 40 dag
dżem pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek pomarańczowy

Podczas ucierania masła dodajemy kawałki marcepana , wbijamy jajka , mąkę i mieszamy , Przekładamy na blachę wyłożona papierem i pieczemy 20 minut w 180 st. Z podanych składników na kruche ciasto zagnieść ciasto i rozwałkować . I upiecz w temp 200 st. , posmaruj dżemem , przykryj ciastem marcepanowym . Następnie wyciśnij sok z owoców i połącz z cukrem i wstaw na ogień i mieszaj aż zgęstnieje . masę owocową rozsmaruj na mazurku i udekoruj według swojego uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 08.04.2011 09:34
mazurki ja lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak