Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35 dag
jajko 1 szt
woda 1/8 l
sól
mięso wieprzowe gotowane 40 dag
cebula 1 szt
pieprz
tłuszcz
bułka czerstwa 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Farsz:
bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę pokroić, zrumienić na tłuszczu na złoty kolor. Mięso, bułkę, cebulę zemleć, dodać jajko, sól i pieprz, utrzeć.
Ciasto:
mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajko, dodać sól, wodę, zagnieść wolne ciasto, starannie wyrobić. Podzielić na kawałki. Każdą część wywałkować dosyć cienko, wykrawać foremką krążki.
Na środek krążka nałożyć nadzienie, składać na pół, zlepiać brzegi. Pierogi wkładać na wrzącą i osoloną wodę, gotować 3 minuty od wypłynięcia pierogów na wierzch. Wybierać łyżką cedzakową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak