Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 4 szt
jajko 8 szt
chrzan tarty 1,5 łyżeczki
sól
pieprz
mleko 6 łyżek
pietruszka
marchewka gotowana
twarożek 20 (kremowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Pieczarki ugotować, zemleć.
Twaróg utrzeć z mlekiem, przyprawić.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki, przekroić jajka na połówki, wyjąć żółtka.
Przetrzeć żółtka przez sitko i połączyć z twarożkiem.
Masę wymieszać z chrzanem i pieczarkami .
Za pomocą szprycy nakładać farsz do połówek białka.
Ułożyć na talerzyku, posypać pokrojoną w kostkę gotowaną
marchewką i położyć listek pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak