Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort bakaliowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
jajko 2
cukier 20 dag
mąka ziemniaczana 5 dag
rodzynki 5 dag
migdały 5 dag
suszone morele 5 dag
Biszkopty 15 dag
galaretka pomarańczowa
masło 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort bakaliowy

Masło musimy najpierw stopić . Jajka ucieramy z cukrem dodajemy mąkę ziemniaczaną, twaróg i całość dobrze wymieszać . I to przekładamy do garnka ze stopionym masłem i gotować 15 minut tylko nie możemy przerywać mieszania .Potem do masy dodajemy wszystkie bakalie . Spód formy najpierw wypełniamy biszkoptami - mogą być okrągłe i przykryj ciepłą masą na koniec jeszcze tylko obłożyć ładnie brzoskwiniami a galaretkę rozpuść , wystudż i rozprowadż po owocach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.08.2012 14:03
FAJNE.
Anna152 26.10.2011 08:09
super
jolaxa1 02.07.2011 23:02
super
ElizaT 08.04.2011 09:34
takiego nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak