Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalmary z Ryżem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalmary 20 dag
ryż 30 dag
pomidorki cherry 20 dag
czosnek 2 ząbki
oregano do smaku
oliwa w/g uznania
cukinia 30 dag
cebula 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalmary z Ryżem

Ryż gotujemy w/g przepisu na opakowaniu. Na patelnie wlewamy olwię dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę, dusimy chwilkę, następnie dodajemy pokrojoną w krążki cukinię i pomidorki, czosnek. Wszytsko razem dusimy około 15 min. Dodajemy kostkę rosołową i pokrojone w paseczki kalamry. Dusimy kolejne 15 min. Dodajemy oregano.Na końcu przesypujemy ugotowany ryż i wszytsko razem mieszamy. Smacznegooo !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.02.2012 14:21
nie jadłam
Margo1 11.02.2012 14:21
nie jadłam
aginaa 19.03.2011 15:49
pomyslowe bardzo
aginaa 19.03.2011 15:48
pomyslowe bardzo
izapozdro 18.03.2011 14:20
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak