Sałatka z fasolą

Sałatka z fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białej fasoli

    20 dag
  • fasoli szparagowej

    2-2 garście
  • pieczarek

    5-6
  • Pęczek dymki

  • puszka groszku

  • czosnku

    5 ząbków
  • sól i pieprz do smaku

  • oliwa z oliwek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę białą dzień wcześniej namoczyć następnego dnia ugotować. Podobnie jak fasolkę szparagową. Pieczarki pokrojone obsmażyć na oliwie. Cebulkę z dymki podsmażyć na patelni a szczypiorek drobno posiekać. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Ogórek na pokroić na plasterki. Wszystkie składniki wymieszać. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojony w plasterki czosnek. Podsmażyć 2 minutki. Polać przygotowaną sałatkę oliwą z czosnkiem. Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

16.04.2012 12:50
Bardzo odpowiada mi to połączenie składników.

buksiak12

29.09.2010 12:04
musi być dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat