Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białej fasoli 20 dag
fasoli szparagowej 2-2 garście
pieczarek 5-6
Pęczek dymki
puszka groszku
czosnku 5 ząbków
sól i pieprz do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolą

Fasolę białą dzień wcześniej namoczyć następnego dnia ugotować. Podobnie jak fasolkę szparagową. Pieczarki pokrojone obsmażyć na oliwie. Cebulkę z dymki podsmażyć na patelni a szczypiorek drobno posiekać. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Ogórek na pokroić na plasterki. Wszystkie składniki wymieszać. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojony w plasterki czosnek. Podsmażyć 2 minutki. Polać przygotowaną sałatkę oliwą z czosnkiem. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.04.2012 12:50
Bardzo odpowiada mi to połączenie składników.
buksiak12 29.09.2010 12:04
musi być dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak