Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka egzotyczna z indykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 35 dag
rosół drobiowy 500 ml
jabłka 3
pomidorki koktajlowe 15 dag
ryż 2 torebki
sok z cytryny 1\\2
Przyprawa curry orientalna Prymat
majonez 3 łyżki
śmietana 12% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka egzotyczna z indykiem

Mięso gotujemy w rosole a potem trzeba pokroić , ryż ugotować w osolonej wodzie tylko z kurkumą i pieprzem , jabłka obieramy i kroimy w kostkę , pomidorki umyte dzielimy na ćwiartki i dokładnie mieszamy . Majonez łączymy ze śmietaną i sokiem z cytryny doprawiamy sos curry , solą , pieprzem i sos możemy podawać z sałatką albo polać i całość wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 08.04.2011 09:35
a takiej nie próbowałam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak