Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FILET Z DORSZA W SELERACH

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 0,5 kg.
cebula 2 sztuki
ziemniaki 1/2 kg.
cytryna 1 sztuka
śmietana 1 szkl.
zielenina 1 łyżka
seler 1/2 kg.
pieprz - do smaku
sól - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: FILET Z DORSZA W SELERACH

Ziemniaki wraz z selerami obrać i pokroić w kostkę. Selery trochę drobniej.
Cebulę posiekać. Filety rozdzielić na kawałki, włożyć do garnka, dodać ziemniaki, cebulę i selery.
Całość zalać kilkoma łyżkami wrzątku. Gotować pod przykryciem 0,5 godziny (jeżeli potrzeba uzupełniając wodę).
Przyprawić solą i pieprzem, dodać sok z cytryny i startą skórkę z cytryny. Całość delikatnie wymieszać, dodać śmietanę i razem podgrzać. Posypać zieleniną. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak