Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół alzacki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 800 g
włoszczyzna 1 opakowanie
szynka wędzona 100 g
ziemniak 4 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
przyprawa do zup 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: rosół alzacki

mięso umyć zalać zimną wodą posolić i gotować do miękkości pod koniec dodać włoszczyznę opłukaną i dodać pokrojone ziemniaki w plasterki ugotować następnie dodać szynkę pokrojoną w plasterki doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak