Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w sosie koperkowo śmeitanowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z mintaja 0,5 kg
ziemniak 0,5 kg
sól 1 łyżka
śmietana 18 proc 220 ml
woda 50 ml
sól 1 szczypta
Koperek suszony Prymat 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
tymianek 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
Cebula suszona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w sosie koperkowo śmeitanowym

śmietaną i wodę wlewamy do graczka oraz wszystkie przyprawy doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia filety układamy na naczynie żaroodporne zalewamy przygotowanym sosem pieczemy w piekarniku około 30 minut w tem 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak