Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z białą i czerwoną kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
kapusta czerwona 1 szt
jabłka 2-3 szt
oliwa 5 łyżek
bekon 250 gram
ocet winny 8 łyżek
cukier 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron rurki 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z białą i czerwoną kapustą

Ugotować makaron na półmiękko,odcedzić,zahartować i odstawić.W dużym rondlu,poszatkowaną kapustę czerwoną gotować 5 minut,odcedzić i wystudzić.Tak samo zrobić z białą kapustą.W dużej misce wymieszać makaron,czerwoną kapustę i pokrojone w kostkę jabłka.W drugiej białą kapustę ,szynkę lub boczek.W małej miseczce połączyć oliwę,cukier i ocet winny.Doprawić do smaku i polać każdą sałatkę,a następnie wymieszać wszystkie składniki razem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 04.02.2014 16:42
Ciekawa sałatka :)
Ada-Gaba 05.01.2014 14:32
fajna propozycja
Łukasz15 05.08.2013 08:39
Lubię takie sałatki
kate.500 15.05.2012 19:18
fajna
Krystyna32 18.02.2012 08:13
super
Wacław 21.12.2011 08:17
fajny przepis !
smakoszek 04.07.2011 21:34
ciekawa
ben-ka 10.04.2011 19:19
dla mnie to też nowość !
misia53 06.04.2011 07:40
fajna , niespotykana...
annagebalska 24.03.2011 08:27
pycha
IZABELA29 23.03.2011 11:00
kolorowo
Babciagramolka 17.03.2011 17:11
Nie robiłam jeszcze takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak