Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa lekka koperkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1 litr
ziemniaki 50 dag
koperek
marchewka
pietruszka
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa lekka koperkowa

Ziemniaki kroimy w kostkę warzywa obieramy i ścieramy na tartce , wstawiamy rosół wrzucamy warzywa i gotujemy 15 minut możemy doprawić po swojemu jeszcze , masło rozpuścić dodać odrobinę mąki, zasmaż , potem wlej śmietanę i dokładnie wymieszaj i tą zasmażką zagęścić zupę na koniec tylko wrzucamy umyty i poszatkowany koperek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 19.10.2012 18:27
super
Aneta25 12.08.2012 13:00
musi być pyszna
SYLKA 16.06.2012 19:46
samo zdrowie
Monika193
Monika193 02.10.2011 10:49
smaczna zupka
ElizaT 09.04.2011 10:24
zupy są super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak