Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ravioli na słodko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 425 gram
masło 140 gram
cukier puder 140 gram
jajko 4 szt
mleko 125 ml.
marmolada 200 gram
masa makowa 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ravioli na słodko

Przesiać mąkę,dodać cukier i 3 jajka.W małej miseczce rozprowadzić drożdże z ciepłym mlekiem i dodać do ciasta.Wyrabiać ciasto dosyć długo(około20 minut),zawinąć w ściereczkę i zostawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować na cienki płat i wykrawać małe kółka,na każdy nakładać troszkę dżemu lub masy makowej,składać na pół i sklejać.Ułożyć na wysmarowanej blaszce,posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 20 minut w temp.180st.C.Podawać na gorąco(są najlepsze).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 06.01.2014 17:26
Dla mnie super
Krystyna32 24.09.2012 09:24
super
Tika4444 02.01.2012 17:56
ciekawy przepis
junox 19.12.2011 22:36
pyszne
smakoszek 02.10.2011 18:24
super
smakoszek 26.07.2011 20:20
bardzo ciekawy przepis
ben-ka 09.04.2011 21:19
Zjadłabym chętnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak