Pieczone ravioli na słodko

Pieczone ravioli na słodko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    425 gram
  • masło

    140 gram
  • cukier puder

    140 gram
  • jajka

    4 szt
  • mleko

    125 ml.
  • marmolada

    200 gram
  • masa makowa

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przesiać mąkę,dodać cukier i 3 jajka.W małej miseczce rozprowadzić drożdże z ciepłym mlekiem i dodać do ciasta.Wyrabiać ciasto dosyć długo(około20 minut),zawinąć w ściereczkę i zostawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować na cienki płat i wykrawać małe kółka,na każdy nakładać troszkę dżemu lub masy makowej,składać na pół i sklejać.Ułożyć na wysmarowanej blaszce,posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 20 minut w temp.180st.C.Podawać na gorąco(są najlepsze).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

06.01.2014 17:26
Dla mnie super

Krystyna32

24.09.2012 09:24
super

Tika4444

02.01.2012 17:56
ciekawy przepis

junox

19.12.2011 22:36
pyszne

smakoszek

02.10.2011 18:24
super

smakoszek

26.07.2011 20:20
bardzo ciekawy przepis

ben-ka

09.04.2011 21:19
Zjadłabym chętnie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat