Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
sól 1 łyżka
olej 1 łyżka
woda 250 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Farsz:
ok 600g mięsa gotowanego
3cebule
sół, pieprz

Ciasto: Wszytskie składniki dokładnie wymieszać i ugniatać do uzyskania jednolitej masy, lecz ciasto nie powinno się kleić.

Farsz: Ugotowane mięso i przysmażoną cebulkę razem zmielić. Doprawić do smaku i dodać przegotowanej wody aby farsz nie był suchy.

Ciasto podzielić na pół każdą połowę rozwałkować, wycinać kółka, łyżeczką na środek nakładać farsz i skleić dobrze boki. Następnie ugotować w zasolonej wodzie do wypłynięcia na wierzch. Podawać razem z usmażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 15.09.2013 14:18
Bardzo lubię pierogi z mięsem, nawet bardziej niż z owocami
traktorek 24.04.2013 19:42
z mięskiem jeszcze nie jadłam
ben-ka 22.04.2013 10:43
pyszne pierogi,z mięsem bardzo lubię.
Zdzisław 13.01.2013 21:31
uwielbiam
RenataZ-et 25.11.2012 10:18
moje ulubione
PaniMISIOWA 18.11.2012 13:31
dobre
AURELKA 10.11.2012 10:06
pyszne
olkaaa 21.06.2012 09:58
moje ulubione pierogi
Norgiusz 23.05.2012 07:26
super
anulka69 21.05.2012 13:54
pyszność
dianix 22.04.2012 19:34
z mięskiem dawno nie jadłam
mala2021 25.03.2011 09:36
bardzo lubię pierogi
kome 23.03.2011 23:44
uwielbiam pierogi
Mysiunia 20.03.2011 09:27
mmm przepyszne! :)
misia53 17.03.2011 16:17
Oj, na te pierożki jadę do Ciebie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak