Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 1/4 szklanki
jajko 1 szt
cukier 2 łyżki
jabłko 1 szt
cukier waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem

Do miski wsypać cukier, mąkę, wbić jajko i dodać mleko. Wszytsko razem zmiksować. Dodać pokrojone w małe kawałeczki jabłko. Wymieszać. Smażyć na patelni do uzyskania złotego koloru.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 17.03.2013 18:08
Też bardzo lubię racuchy, a najbardziej drożdżowe z jabłkami.
Kas2 09.09.2012 22:11
bardzo apetyczne
ben-ka 25.08.2012 19:19
lubię racuszki:)
Kuchareczka2 24.07.2012 17:02
pyszności
m1monika 05.04.2012 23:48
pyszne
Motorek 12.03.2012 14:33
pycha
adam1f 07.04.2011 23:12
smaczne
Natalia/tubisiek 20.03.2011 13:40
świetne :)
Aneta41 18.03.2011 10:34
bez:)
1j1o1l1a1 17.03.2011 17:17
bez żadnego środka do wyrośnięcia? przeważnie robię z drożdżami, czasem z proszkiem do pieczenia
misia53 17.03.2011 16:20
A racuszków też nie odmówię.
Sylwia88 17.03.2011 14:23
uwielbiam racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak