Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding mango

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 2torebki
cukier 3szkl
zmiksowany mango 3szkl
mleko 1szkl
lód 8kostek
sok z cytryny
limetka
woda 1szkl (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding mango

Namoczyć żelatynę,rozpuścić ją w gorącej wodzie z dodatkiem cukru.W dużym naczyniu zmiksować mango z mlekiem i lodem.Dodać żelatynę dokładnie wymieszać.Gdy całość zacznie gęstnieć przełożyć do miseczek i wstawić do lodówki co najmiej na trzy godziny.Przed podaniem skropić pudding sokiem cytrynowym.Można podawać go z cząstkami limetki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak