Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańcze w karmelu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 4
likier pomarańczowy 4 łyżki
śmietana kremówka 1/5 litra
cukier 2,1/2 czubatej łyżki
siekane pistacje 1 łyżka
siekane migdały 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańcze w karmelu

Pomarańcze obrać, poszczególne części obrać z błonek, a następnie ułożyć na talerzykach i skropić likierem. Na patelni bez tłuszczu przyrumienić cukier na złoty kolor. Dodać migdały i rozprowadzić śmietaną. Zagotować. Pomarańcze polać sosem i posypać orzeszkami pistacjowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak