Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z wątróbką drobiową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczywo tostowe 4 kromki
ser tostowy 4 plasterki
wątróbka drobiowa 20dag
sherry 3 łyżki
olej 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z wątróbką drobiową

Wątróbkę drobiową umyć, osuszyć, drobno pokroić, a następnie przyprawić pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, po czym smażyć na nim wątróbkę. Do smażonej wątróbki dolać sherry, chwilę pogotować, a dopiero potem doprawić do smaku solą. Kromki pieczywa lekko opiec, a następnie ułożyć na nich wątróbkę, przykryć plasterkami sera i zapiekać w nagrzanym piekarniku, aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 17.05.2011 23:18
Niezły sposób na przemycenie wątróbki dzieciom:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak