Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajmak

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 30 dag
mleko 2% 3/4 litra
masło 15 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: Kajmak

Cukier z mlekiem gotować na wolnym ogniu stale mieszając, aż zgęstnieje, a następnie przestudzić. Dodać masło i mieszać łopatką, aż masa powiększy swą objętość dwukrotnie. Używać do przekładania ciast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.12.2012 08:40
super
Papryczka 06.09.2012 20:39
ekstra
Wacław 12.05.2012 16:33
pycha,mniam
anemon 04.05.2012 06:55
Ciasto z taką masą kajmakową smakuje znakomicie.
parysek10 24.12.2011 17:28
ekstra
parysek10 24.12.2011 17:28
ekstra
parysek10 24.12.2011 17:28
ekstra
jola1512 27.05.2011 09:19
dziwna nazwa
Justyna Jussstiii 23.05.2011 14:33
super
ela16 14.05.2011 12:27
fajne
justka 16 29.03.2011 10:14
smaczne
justka 16 29.03.2011 10:13
smaczne
novita23 28.03.2011 20:09
też tak robię
MAR3STA 18.03.2011 15:32
mój mąż uwielbia ciasta z kajmakiem;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak