Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Topiona zupka serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 12% 1/2 szklanka
mąka 1 łyżka
jajko 1 sztuka
koperek
bulion warzywny 3 szklanki
ser topiony 15 (gouda)

Przepis i sposób przygotowania na: Topiona zupka serowa

SEr roztapiamy na niewielkim ogniu, stale mieszając dolewamy stopniowo bulion. Zagotowujemy. Z jaja i mąki przygotowujemy ciasto o rzadkiej konsystencji i stróżkiem wlewamy go bezpośrednio do zupy. Podajemy z posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak