Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kartoflanka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 porcje
ziemniaki 3 szt
margaryna 3 łyżki
rosół kostka 4 szklanki
parówki 3 szt
śmietana 1 szkl
zielenina
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kartoflanka

włoszczyznę poszatkować zeszklić na tłuszczu zalać rosołem i gotować ok 10 minut ziemniaki pokroić w kostkę wrzucić do zupy i gotować przetrzeć przez sito parówki pokroić w plasterki i dodać do zupy doprawić śmietanę rozprowadzić z niewielką ilością zupy i wymieszać doprawić zieleniną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 20.08.2011 13:08
Ja również za taka zupką przepadam, ale robię na wędzonce i z grzybkami.
Kate131 29.05.2011 09:04
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak