ser twarogowy smażony z kminkiem

ser twarogowy smażony z kminkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    300-500 g
  • masło

    40 g
  • jaja

    1-2 szt
  • sól,kminek

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ser rozkruszyć,włożyć do naczynia i postawić w ciepłym miejscu na kilka dni do zgliwienia.powinno się codziennie mieszać.gdy ser zaczyna się ciągnąć, nalezy go przesmażyć.stopic na patelni masło,włożyć ser i topić go,aż powstanie jednolita masa.posolić,dodać kminek (lub ulubione zioła), wlać rozbite jaja i dosmażyć,mieszając.masę wylać na zimny,głęboki talerz i zostawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

14.02.2013 12:25
ciekawy przepis

cukiereczek

13.12.2011 08:21
super

Teresa12

14.09.2011 12:18
super to jest

agnieszka214

13.09.2011 10:10
fajne

Edyta31

06.07.2011 00:17
zdrowe i smakowite śniadanko :)

mehia

04.08.2010 09:03
pyszne śniadanko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat