Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki mięsne w papierze ryżowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 200 g
imbir 0,5 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
sos sojowy 2 łyżeczki
sos chiński 3 łyżeczki
żółtko jajek 1 szt
papier ryżowy 9 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki mięsne w papierze ryżowym

Mięso wymieszać z przyprawami i zmiętym czosnkiem, dodać żółtko i sosy, dokładnie wymieszać.
Papier ryżowy moczyć w letniej wodzie, nakładać łyżeczką pasek mięsa przez środek kółeczka złożyć na pół docisnąć i zwinąć w rulonik zawijając również brzegi by nam nie uciekło nadzienie. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, podawać z sosem Łowicz chińskim lub słodko-kwaśnym i dodatkowo z chrzanem żurawinowym albo wasabi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 18.08.2011 11:45
super pomysł
alaaa 20.04.2011 21:32
pycha
Nina7 17.03.2011 11:10
super!!
halinka1011 17.03.2011 08:37
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak