Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z parówkami w sosie pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
parówki 2 szt
cebula 2 szt
pieczarki 30 dag
śmietana 3 łyżki
sos do pieczeni (ciemny) 2 łyżki
przyprawa do gyrosa 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
papryka marynowana 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z parówkami w sosie pieczarkowym

Filet z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do gyrosa i oliwą. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godz. Następnie włożyć na patelnię i zrumienić, przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 20 minut. Do tłuszczu w którym smażyło się mięso dodać masło i zeszklić posiekaną cebulę. Do cebuli włożyć pokrojone pieczarki i parówki, dusić około 10 minut, połączyć z mięsem. Marynowaną paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Śmietanę wymieszać z mąką, odrobiną wody, gotowym sosem do pieczeni, wlać do rondla z pieczarkami i mięsem, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ryżem lub kaszą na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.10.2013 08:03
jeszcze nie próbowałam
Motorek 03.08.2012 07:25
super pomysł
Iwona51
Iwona51 11.12.2011 17:19
pycha
IKrakowianka 17.03.2011 23:32
tak, najlepiej w talarki :)
MAR3STA 17.03.2011 16:45
parówkę pokroić w talarki?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak