Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik zielony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser 50 dkg
margaryna 2 łyżki
kasza manna 1 łyżka
jajko 3 szt
szpinak mrożony 1 torebka
żółty ser starty garść
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat
śmietana 1/2 szklanki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: sernik zielony

Ser mielimy przez maszynkę ucieramy z żółtkami i łyżką tłuszczu oraz kaszą manną.Mrożony szpinak przelewamy na cedzaku wrzącą wodą i dokładnie odsączamy,dodajemy do masy serowej i dobrze mieszamy doprawiamy do smaku żeby była pikantna.Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie łączymy z masą serową.Masę przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tarą formy do zapiekania,polewamy śmietana połączoną z tartym serem i posypujemy bułką tarta oraz wiórkami margaryny.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.12.2011 10:38
pycha
Krystyna32 18.12.2011 10:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak