Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z Łowiczem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 12 szt
makaron ryżowy 55 g
mięso mielone 150 g
grzyby mun 10 g
czosnek 2 ząbki
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
sos sojowy 1 łyżka
sos chiński 1 łyżka
olej 1 łyżka
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z Łowiczem

Grzyby mun ugotować, makaron zalać wrzątkiem i odstawić pod przykryciem do napęcznienia. Na patelnię włożyć posiekany czosnek, olej, mięso mielone imbir i inne przyprawy oraz ugotowane i posiekane w paseczki grzyby mun. Smażyć ok 10 min. Makaron odcedzić włożyć do naczynia i przeciąć nożem kilka razy, dodać sos Łowicz i przysmażone mięso z grzybami. Papier ryżowy moczyć w letniej wodzie, nakładać po łyżce nadzienia i zwijać sajgonki. Smażyć na oleju na rumiany kolor, podawać z chińskim sosem Łowicz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 06.11.2011 04:32
Super przepis na pewno spróbuję pozdrawiam.
Smakosz6 03.10.2011 09:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak