Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rawioli z pieczarkami w sosie Łowicz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na ciasto:
mąka 700 g
wrzątek 500 ml
olej 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
Nadzienie:
pieczarki 300 g
cebula 2 szt
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
sos spaghetti 1 op
sos chili 1 z limonką

Przepis i sposób przygotowania na: Rawioli z pieczarkami w sosie Łowicz

Mąkę wymieszać z olejem i solą, zalać wrzątkiem, wymieszać łyżką po czym zagnieść ciasto.

Pieczarki i cebulę drobno posiekać np przy pomocy rozdrabniacza lub robota.
Wrzucić na rozgrzany olej i przysmażyć oraz odparować. Odłożyć łyżkę pieczarek do sosu. Resztę wymieszać z bułką tartą i żółtkiem, doprawić solą pieprzem i sosem chili z limonką.

Ciasto wałkować cienko, zaznaczyć sobie kratkę o boku 5x5 lekko nożem lub patyczkiem, nakładać łyżeczką małe porcyjki nadzienia, pomiędzy nadzieniem pędzelkiem posmarować rozmąconym białkiem i przykryć dokładnie dociskając pomiędzy porcjami nadzienia, pokroić w kwadraty radełkiem lub nożem.

Ugotować w osolonym wrzątku. Sos Łowicz - spaghetti wymieszać z przysmażonymi pieczarkami i podgrzać na gorąco.. Polewać rawiolki sosem podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 17.01.2016 21:25
smakowita potrawa
cooleczka 22.12.2011 17:55
smakowite
Mati13 18.07.2011 12:19
dobre
bami 16.03.2011 19:53
Proste i pewnie dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak