Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzonej makreli i ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 40 dag
pomidory koktajlowe (czerwone) 1/2 kg
ogórek konserwowy 2 szt
majonez 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia świeża 2 łyżki
ryż 1,5 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonej makreli i ryżu

Makrelę oczyścić z ości. Pomidorki przekroić na połowy. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać ugotowany ryż, posiekaną bazylię i majonez, wymieszać. Przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem. Zamiast majonezu można dodać oliwę wymieszaną z jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.11.2012 16:04
Uwielbiam makrelę, ale w takim połączeniu jej jeszcze nie jadłam.
MAR3STA 17.03.2011 16:42
uwielbiam taką sałatkę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak