Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykański zawijaniec w cieście

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 450 g
olej 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
wrzątek 300 ml
Nadzienie:
wieprzowina 400 g
kukurydza w puszce 1 op
fasola czerwona z puszki 1 op
marchew 1 szt
cebula 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
przyprawa meksykańska 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 1 łyżeczka
natka pietruszki 2 łyżki
sos meksykański 1 słoik
oregano szczypta
bazylia szczypta
koncentrat pomidorowt 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykański zawijaniec w cieście

Mięso pokroić w kostkę, przyrumienić na teflonowej patelni bez tłuszczu, dodać cebulę pokrojoną w kostkę marchewkę podlać niewielką ilością wody dodać przyprawy i dusić do miękkości, w razie potrzeby dolać wody. Pod koniec dodać fasolę i kukurydzę oraz koncentrat.. wymieszać i poddusić kilka minut. Dodać natkę pietruszki i selera.

ciasto
mąkę wymieszać z olejem i solą zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto.

Wałkować cienko jak na pierogi, kroić w kwadraty o boku 13-14 cm
Nakładać farsz i zawijać w ruloniki.. mozna lekko sklejac smarując brzeg jajkiem.
Smażyć ze wszystkich stron podawać polane sosem meksykańskim Łowicz podgrzanym na gorąco z dodatkiem natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAREK11 22.12.2013 00:06
przepyszne
Betka 26.05.2012 09:37
rewelacja;)
Misiek1 17.03.2011 13:17
Bardzo apetyczne:)
suzana 16.03.2011 19:19
piękne i ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak