Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczecińska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

błękitek 1 kg
zielony groszek 150 g
masło 100 g
mąka 50 g
kostka rosołowa 1 szt
śmietana 150 g
natka pietruszki 1/2 szt
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczecińska

Ryby oczyścić,ugotować w 2 l osolonej wody,wyjąć,obrać z ości,przetrzeć przez sito,włożyć do wywaru,dodać groszek z puszki,sporządzić zasmażkę;z mąki i masła,doprawić rosołem i przyprawami,zagotować,posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak