Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 750 g
jajko 2 szt
woda 150 ml
olej do smaku
sól do smaku
pieczarki 700 g
cebula 2 szt
bulion 1 szt
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i pieczarkami

Produkty na ciasto: mąkę, jaja, wodę, łyżkę oleju i łyżeczka soli. Zagnieść ciasto, rozwałkować i wykrawać pierogi.
Produkty na farsz: kapustę poddusić na oleju, dodać pokrojone drobno pieczarki i cebulę. Dusić na małym ogniu, dodają kostkę rosołową i pozostałe przyprawy. Ostudzić i nadziewać pierożki.
Polecam do lepienia pierogów używać specjalnej maszynki. Wówczas pierogi będą bardzo ładne i równiótkie.
Sposób podania - odrobinę farszu lekko podgrzać na oleju i polać pierogi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 07.03.2014 12:26
uwielbiam pierogi
IwonaKa 13.09.2013 10:45
pyszne,taki pieróg lubię
Katarzyna59 07.02.2013 20:35
smaczne
Seba 05.08.2012 10:46
mniam, ale pyszne
Sylwia56
Sylwia56 13.04.2012 15:01
uwielbiam pierogi w każdej postaci
olkaaa 24.02.2012 08:43
super
Ada-Gaba 23.01.2012 08:10
pycha
calliope 06.01.2012 09:57
rewelacyjne pierożki :)
Gosia311 06.11.2011 13:07
uwielbiam takie pierogi
Wacław 18.09.2011 17:52
moje ulubione-lubię to-
barbara11561 18.09.2011 09:20
bardzo takie lubię
daria899 18.08.2011 13:56
zjadłabym ,pycha
Aleksandra45 17.03.2011 20:28
lubię takie!!
anemon 16.03.2011 19:11
Bardzo ładne i wszystkie idealnie równe sa Twoje pierogi. A farsz w środku i na pierogach - pomysłowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak