Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czorba

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

leszcz 1 kg
ryż 150 g
masło 150 g
kostka rosołowa drobiowa 1 szt
śmietana 200 g
cebula 100 g
włoszczyza 200 g
cebula
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czorba

Włoszczyznę obrać,opłukać,ugotować,leszcza oczyścić ,wypłukać,włoszczyznę wyjąc z naczynia,do pozostałego wywaru włożyć porcje leszcza i gotować 10 min,następnie rybę wyjąć ,obrać z ości i pokroić,ryż dodać do wywaru,a gdy będzie miękki dodać rybę pokrojoną,osolić dodać pieprz,rosół z drobiu i zagotować,przed podaniem dodać śmietanę,na talerzu posypać drobno posiekaną natką oraz dodać kawałki surowego masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak