Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lin w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lin 1 kg
cebula 200 g
mąka 100 g
ocet w/g uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 300 g
natka pietruszki do dekoracji
jajko ugotowane na twardo 2 do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Lin w śmietanie

Lina sparzyć,oczyścić,pokroić na porcje,skropić octem,cebulę obrać , utrzeć na tarce,obłożyć rybę,posolić i odstawić na pół godziny,następnie lina obtoczyć w mące i usmażyć,przełożyć do rondla,śmietanę rozmieszać z resztą mąki,osolić,dodać pieprz i odrobinę wody,zalać rybę,przykryć i wstawić na 10 min do piekarnika,natępnie udekorować natką pietruszki i ugotowanymi i pokrojonymi jajkami na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.01.2012 15:08
na pewno pyszny
Ania67 01.09.2011 11:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak